In Nederland heb je verschillende soorten watersporten. De benodigdheden voor deze sporten kan je bij WithBoten in de winkel kopen. Het gaat om de volgende sporten:

Waterskiën

Deze sport lijkt heel erg veel op wakeboarden, maar het grootste verschil is dat je het niet met een board uitvoert, maar met ski’s. Voor de rest is het wel hetzelfde.

water-ski-jongen

Waterpolo

Deze sport is een variant op het gewone handbal, alleen wordt uitgevoerd in het water. Bij deze sport gaat het erom om zoveel mogelijk doelpunten te maken en zo te winnen van je tegenstander.

atleet-zwemmen

Wakeboarden

Een van de meest bekende watersporten in Nederland is wakeboarden. Deze sport is vooral gericht op het doen van bepaalde trucjes of stunts. Je staat op een wakebord en wordt voortgetrokken door een lijn die aan een kabelbaan of boot is bevestigd.

actie-avontuur-atleet

Windsurfen

En de laatste variant van surfen is windsurfen. Deze sport wordt in combinatie met een zeil op de surfplank uitgevoerd. Er zijn niet perse veel golven nodig in vergelijking met bijvoorbeeld surfen en kite surfen, maar er moet natuurlijk wel wind staan.

wind-surfen-zee

Snorkelen

Een ander soort duiken is snorkelen, dit doe je vaak een stuk minder diep dan duiken. Je hebt dan een snorkel in, zodat je lang het water in kunt kijken en zo hoop je vissen en andere waterdieren of planten te kunnen zien.

snorkelen-water-plezier

Surfen

Deze sport voer je uit in de zee. Je staat dan op een board en probeert het de hulp van de golven terug naar het strand te komen. Het is de kunst om op je board te staan en zorgen dat je er niet vanaf valt, tot je bij het strand bent.

Actie-vogels-surfen

Zeilen

Dit is wellicht een van de oudste technieken die men hanteert om over het water zich voor te bewegen. De boten die worden gebruikt om te zeilen, beschikken over een zeil in het midden van de boot, en aan de hand van de wind en windrichting kan je varen.

boot-zeilen-natuur

Roeien

Iedereen heeft wel is in een roeibootje gezeten en daar een rondje mee gevaren, maar in Nederland is het ook een echte sport. Er vinden elk jaar weer vele wedstrijden plaatst waarin teams tegen elkaar strijden om als eerste over de finishlijn te komen.

Roeien-water -zon

Kitesurfen

Dit lijkt veel op surfen, maar gebeurd met een soort vlieger, ook wel kite genoemd. Je kan bij deze sport erg hoog en ver springen. Het board is iets kleiner dan een gewoon surfboord.

Kite-surfen

Jetskiën

Dit is het varen op een soort waterscooter, of te wel jetski genaamd. Hier kan 1 persoon op maar als je een grotere variant gebruikt kunnen er vaak 2 of 3 personen op varen.

Jetski-strand-water

Heb je vragen en/of eventuele opmerkingen, kom gerust langs bij een van onze winkels of vul het contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk met u contact op.